Info koorleden

Studiedag 13 mei voor concert Viva Verdi en Rossini:

een geslaagde happening!!

Afgelopen zaterdag, 13 mei heeft het koor onder leiding van Wim de Ru van 10.00 – 15.00 uur gerepeteerd samen met het orkest en deel van de dag ook met de solisten. Omdat de Lokhorstkerk te klein is om het koor en orkest samen te huisvesten, was uitgeweken naar de Scheppingskerk in Leiderdorp. Dat beviel prima. De ochtend hebben we besteed aan de Messa di Gloria, samen met de solisten. Daardoor kregen we met elkaar een goed beeld hoe de Messa bij het concert gaat klinken. De deelnemers werden zo mogelijk nog enthousiaster over de pracht van deze Messa. Er was veel bewondering voor het orkest en de solisten.
Na de middagpauze kwam het Verdideel aan de beurt. De verteller gaf een overzicht van de 5 opera’s waaruit we stukken zingen. We konden mooi meemaken hoe alt en bariton hun aria’s oefenden met het orkest. En de vijf koorwerken van Verdi hebben we met veel animo kunnen zingen. Wim de Ru concludeerde dat we met deze dag een flinke stap hebben gezet richting een geweldig concert. Nog 2 repetities (inclusief de generale) en dan is zover: zaterdag 3 juni zullen we schitteren in de Hooglandse Kerk!

 

Kaartverkoop van start!!

Onder de bezielende leiding van Wim de Ru heeft het koor inmiddels een aantal keer gerepeteerd en met veel plezier en inzet de muziek ingestudeerd.  Wij zingen werk van de Italiaanse grootmeesters van de opera: Verdi en Rossini. Rossini heeft veel mooie opera’s geschreven, maar verrast ons met de Messa di Gloria, een pas onlangs herontdekt werk. We zijn er trots op dat we de première in Leiden (en misschien zelfs in Zuid-Holland) van deze mis met een Zuid-Europese klankkleur voor onze rekening kunnen nemen. Van Verdi presenteren we koorwerk, aria’s en duetten van vijf opera’s, die tot de bekendste van deze componist kunnen worden gerekend.

Inmiddels is de kaartverkoop voor dit concert begonnen. U kunt tot en met 31 mei kaarten bestellen in de voorverkoop à  €22,50 (inclusief een kopje koffie of thee in de pauze). Verkoop aan de zaal €25,00.

Bestellen via betaling op rekeningnummer:
NL04 INGB 0005 7203 29, t.n.v. Stichting Leidse Koorprojecten
Vermeld bij de betaling: voor- en achternaam  en aantal gewenste kaarten.

De kaarten liggen dan vanaf een half uur voor aanvang van het concert op naam voor u klaar bij de kassa in de Hooglandse kerk.

Wij hopen dat u met velen op 3 juni om 20.00 uur in de Hooglandse kerk komt luisteren en genieten. Het belooft een prachtig concert te worden!

Generale repetitie

Deze week gaat het allemaal gebeuren!! Gisteren heeft het bestuur vergaderd en de laatste puntjes op de i gezet. Hieronder informatie over de generale repetitie in de Hooglandse kerk en nog wat andere zaken.
Op donderdag 1 juni zullen de leerlingen van Visser ’t Hooftlyceum hun optreden vanaf 18.00 uur oefenen en het orkest zal dan ook beginnen met het opstellen van de instrumenten. In de kerk mag u zich niet tussen de instrumenten begeven i.v.m. de verzekering.
De koorleden kunnen vanaf 19.00 uur binnenkomen en een plaatsje zoeken. U krijgt bij binnenkomst een koorinstructie en een consumptiebon voor het concert en het programmaboekje. De koorinstructie staat op naam en dient tevens als toegangsbewijs voor het concert, dus niet vergeten om die op 3 juni weer mee te nemen.
U kunt dan tevens de kaarten ​ ​die u al via bankoverschrijving betaald heeft, afhalen en ook nog kaarten voor de voorverkoopprijs kopen, zo mogelijk gepast geld meenemen.
De repetitie begint stipt om 20.00 uur en Wim de Ru houdt gewoon de volgorde van het programma aan. Dat betekent dat er na de Messa di Gloria een korte pauze wordt gehouden. Koffie en thee dan voor eigen rekening. In de pauze wordt bekend gemaakt wie de meeste kaarten via de penningmeester (contant, pin, bank) heeft verkocht en zal daarvoor een leuke prijs worden uitgereikt. Dus doe nog even je best!
Mobieltjes uit of op stil tijdens de orkestrepetitie, de generale repetitie en de uitvoering!
Als u onverhoopt verhinderd bent voor de generale repetitie, verzoeken wij u vriendelijk dit vooraf door te geven aan postbusslk@gmail.com
Op de dag van het concert is de kerk voor koorleden en publiek vanaf 19.00 uur open. De vrijwilligers wordt gevraagd er om 18.30 te zijn. Zij krijgen in de loop van deze week per mail nog een persoonlijke instructie.
Wij verwachten dat u allemaal komt en goed voorbereid aan de start verschijnt!

Kaartverkoop
Ongeveer de helft van de koorleden heeft inmiddels de gereserveerde kaarten afgehaald. Wij willen de andere koorleden dringend vragen om op aanstaande zaterdag uw “verplichte” kaarten op te halen en meer mag natuurlijk altijd! 
In beide pauzes kunt u kaarten kopen. Er zijn kinderkaarten verkrijgbaar (tot 18 jaar) voor €12,50 (inclusief consumptiebon). Er is dan géén PIN-apparaat beschikbaar, dus neem contant, zo mogelijk gepast, geld mee. 
U kunt de kaarten ook al vooruit betalen op rekeningnummer:
NL04 INGB 0005 7203 29, t.n.v. Stichting Leidse Koorprojecten
Vermeld bij de betaling: voor- en achternaam  en aantal gewenste kaarten.
Natuurlijk kunt u op 1 juni ook nog kaarten kopen.
 
Kleding
Afgesproken is dat alle koorleden bij het concert geheel in het zwart gekleed gaan met een rood óf groen accent Dit kan voor de vrouwen zijn: een sieraad, een kleine, smalle sjaal, een rode bloem,  groene corsage o.i.d. en voor de mannen (géén wit overhemd) een rode of groene stropdas, pochet, strikje etc. Graag heldere kleuren, laat je inspireren door de Italiaanse vlag.
 
Reclame
Wij hopen op een volle zaal en doen ons best om zoveel mogelijk reclame voor ons concert te maken, maar uw hulp is daarbij onontbeerlijk. U krijgt zaterdag posters, graag in uw omgeving ophangen. En natuurlijk zijn we heel blij, als u ook nog even wat extra posters wilt ophangen op drukbezochte plaatsen. Verder kunt u uw familie, vrienden en kennissen benaderen, eventueel met behulp van de eerder toegezonden mail. 

Advertenties

Mocht u in uw omgeving iemand kennen die een advertentie in ons programmaboekje zou willen plaatsen dan horen wij dat ook graag zo spoedig mogelijk. Een hele bladzijde kost €100,00, een halve bladzijde €50,00.

Generale repetitie en concert

De generale repetitie is op 1 juni. De kerk is open om 19.00 uur en de repetitie duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het concert zal plaats vinden op 3 juni 2017 om 20.00 uur in de Hooglandse Kerk, Nieuwstraat 20 te Leiden.

 

 

Restitutieregeling

  • Mocht je om welke reden dan ook niet mee kunnen doen aan het project en meld je dit vóór 14 januari 2017, dan krijg je 75% van de deelnamekosten (= €82,50) retour.
  • Je krijgt 50% (= € 55) retour, als je (onverhoopt) stopt vóór 15 maart 2017.
  • Er vindt geen restitutie plaats als je stopt ná 15 maart 2017. Wel heb je dan recht op 2 vrijkaarten, indien je ook zelf de verplichte 2 concertkaarten afneemt.

Comments are closed.