Workshop Chilcott

Betreft: Start aanmelding workshop Bob Chilcott zaterdag 12 oktober 2013

Beste SLK- deelnemer en geïnteresseerde zanger,

De Stichting Leidse Koorprojecten viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. In dit kader is op 21 juni jl. in de Pieterskerk een concert gegeven waarbij het Requiem van Bob Chilcott en Cry of the Earth van Tony Biggin zijn uitgevoerd. Tony Biggin was hierbij aanwezig. Als volgende jubileumactiviteit organiseert de SLK op zaterdag 12 oktober een workshop die wordt verzorgd door de Engelse componist Bob Chilcott. Door de Observer beschreven als ‘een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent van vooraanstaande koren over de gehele wereld en wordt ook veel gevraagd voor het geven van workshops.

Bob Chilcott staat garant voor een inspirerende middag waarbij hij over zijn werk zal vertellen en met ons delen van het Requiem zal repeteren en ander werk naar keuze. Wij zijn heel blij dat hij in zijn volle agenda een plekje heeft gevonden om naar Nederland te komen en dat hij ons de gelegenheid geeft om onze kennis van zijn prachtige muziek te verdiepen.

De workshop zal op 12 oktober plaatsvinden in de Lokhorstkerk in Leiden, van 13.00 tot 17.00 uur en de deelnamekosten bedragen € 22,50 per persoon. De componist neemt zelf al het benodigde materiaal mee, daar zijn verder geen kosten aan verbonden. De inschrijving start vanaf 4 september. U kunt zich tot en met 15 september aanmelden op de site van de SLK en na ontvangst van de betaling ligt voor u een kaart bij de Lokhorstkerk klaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers hoort u uiterlijk 23 september of deze workshop definitief door gaat.

Bob Chilcott zong als jongen en als universitair student in het koor van het King’s College van Cambridge. Hij maakte zo’n 12 jaar deel uit van de King’s Singers als tenor. Sinds 1997 is hij werkzaam als componist.  Chilcott heeft meer dan 125 werken uitgebracht en schreef naast het Requiem (première 2010) twee grotere religieuze werken, namelijk Canticles of Light en Jubilate. Nieuwe composities sinds 2010 zijn On Christmas Night (2010) en The Angry Planet (2012). In juli 2013 is Five Days that Changed the World voor het eerst uitgevoerd. Chilcott was 7 jaar dirigent van het koor van het Royal College of Music in Londen. In 2002 werd hij benoemd tot gastdirigent van de BBC Singers.

Wij hopen dat  u van deze bijzondere gelegenheid gebruik zult maken en dat we er met veel mensen van zullen genieten!

Hartelijke groeten,

Het bestuur van de Stichting Leidse Koorprojecten

Comments are closed.