Oefenmateriaal project 2015

Voor het project is geen CD met oefenmateriaal beschikbaar. We proberen wel hier wat oefenbestanden of wat verwijzingen naar oefenmateriaal elders op het internet neer te zetten. Deze pagina zal dus nog regelmatig aangepast worden wanneer er meer beschikbaar komt.

Het oefenmateriaal bestaat steeds uit een bestand per stem. De stem zelf voert de boventoon. De andere stemmen staan er zachter op om te kunnen horen hoe de stemmen ten opzichte van elkaar klinken.

Het tempo is wat traag om het makkelijker te kunnen volgen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk klinken zoals Wim dat wil.

Verder zit er ook soms nog een midi-bestand bij. Dit bestand maakt het mogelijk om zelf de instrumenten, tempo enz. te kiezen voor wie dat wil.

Oefenbestanden

Haendel, Air uit “The harmonious Blacksmith”:

Schmidt, Souvernir uit Nederland

Hier zingen de sopranen en tenoren de tweede partij en de alten en de bassen de eerste partij. Per partij zijn ze niet uitgesplitst zodat er een octaaf verschil kan zijn tussen de opname en de werkelijk partij.

Strategier, Wederwijven

Klerk, Archibaldus

Klerk, Nachtegaal

Parry, Blest pair of Sirens

Aangezien dit een langer, achtstemmig stuk is staan hier de bestanden los. In de naam staat voor welke stem het bestand is en welke maatnummers. Als voorbeeld: Parry-Blest-Sopraan1-29-71 is dus de partij voor de eerste sopraan en bevat de maatnummers 29 tot en met 71.

Andriessen, Pater Noster

Mendelssohn, Hymne

Externe verwijzingen

Op de website van John Fletcher staan een hele serie oefenbestanden. Er staat ook uitleg over het gebruik van de bestanden.

Nog een goede oefensite is coria.

Voor het Pater Noster van Andriessen er een midi-bestand.

Comments are closed.