Paul Valk

Paul Valk (1969) studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, beide in Utrecht, en behaalde aldaar zijn diploma’s. Daarnaast specialiseerde hij zich in piano, zang en orkestdirectie.

Op dit moment dirigeert hij drie koren, te weten:

-Het Amsterdams Gemengd Koor (grote oratoria in het Amsterdamse Concertgebouw). Sinds 1999, met oa: meerdere keren Bach’s Matthäuspassion, Johannespassion, Weihnachtsoratorium, Requiems van Mozart en Verdi, Messiah van Handel, Carmina Burana van Orff, Jahreszeiten en Schöpfung van Haydn, en verder andere prachtige werken van Beethoven, Mendelssohn, Dvorak, Rossini, Britten en Poulenc.

– Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar (breed repertoire uit alle eeuwen, a capella of met begeleiding). Sinds 1993, met oa: In the beginning (Copland), Dido and Aeneas (Purcell), Requiem (Fauré en Duruflé), Via Crucis (Liszt), Membra Jesu Nostri (Buxtehude), Lamento d’Arianna (Monteverdi), Prière (de Leeuw) en prachtige werken van Josquin, Schütz, Schumann, Grieg, Rutter, Pärt en vele anderen.

-Het koor van de Dominicuskerk in Amsterdam. Sinds 1999. In deze functie staat hij in de voetsporen van Bernard Huijbers en Tom Löwenthal.

Ook hij ontwikkelt nieuwe liturgische gezangen en dirigeert wekelijks een grote zingende gemeente. Verder begeleidt hij koren, instrumentalisten en vocalisten op orgel en/of piano en geeft hij dirigentencursussen voor de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.

Zie ook www.het-agk.nl ; www.sinenominealkmaar.nl en www.dominicusgemeente.nl

Comments are closed.