Solisten

Drie fantastische solisten traden op bij de uitvoering van Die Schöpfung. De rollen van de drie aartsengelen en Adam en Eva in Die Schöpfung werden uitgevoerd door Uros Petrac, Robert Brouwer en Isabel Delemarre. Met recht opvallende zangers! Hieronder de indrukwekkende cv’s van dit jong talent.

Sopraan Isabel Delemarre

Isabel Delemarre begon haar studie aan de Musikhochschule te Heidelberg/Mannheim en vervolgde het aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda en Lenie van der Heuvel, waar zij in haar eindexamenjaar het Operabasisklas programma van de Conservatoria Den Haag/Amsterdam volgde. Momenteel wordt zij gecoacht door Meinard Kraak en Caroline Stam. Als zangeres is Isabel verbonden aan verschillende professionele koren waaronder het Koor van de Nederlandse Opera en het Groot Omroepkoor Hilversum.

Isabel treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel in oratoria als ook met kamermuziek en muziektheaterproducties. Zo zong zij de sopraanpartij in talrijke geestelijke werken, waaronder Exsultate jubilate, Mis in c, Krönungsmesse en Requiem van Mozart, Die Jahreszeiten (Haydn) Carmina Burana (Orff), Stabat Mater (Dvorák) en Petite Messe Solennelle (Rossini).

Isabel houdt zich veel bezig met het beoefenen van kamermuziek. Regelmatig treedt zij op met verschillende ensembles, waaronder het A Capella Trio Pur Sang. Samen met pianiste Annemarie Ruiters vormt zij een vast liedduo, Duo Belvédère. In opdracht van “Stichting Muziek in Huis” verzorgen Isabel en Annemarie regelmatig concerten.

Isabel Delemarre vertolkte de rol van Gretel in “Hänsel und Gretel” en speelde in deze opera Sandmännchen und Taumännchen. Bij de operettevereniging “De Troubadours” uit Oegstgeest zong zij Helène (Ein Walzertraum), Laura (Der Bettelstudent), Lisa (Gräfin Mariza) en Ciboletta (Eine Nacht in Venedig). In de productie “Saul” van het Muziektheater Transparant (Antwerpen) was zij te zien als Michal. In een concertante uitvoering van “Beatrice et Bénédict” (Berlioz) zong zij de rol van Heró o.l.v. Kenneth Montgomery.

In de operetteproductie “Der Zigeunerbaron” bij het jaarlijkse “Opernair” in Nürtingen vertolkte zij de rol van Arsena en in de productie “Il Pirata” van Koor Lokaal Haarlem de rol van Adele.

Isabel Delemarre verzorgde concerten met het Volendams Operakoor, bij het Yo! operafestival in Utrecht, tijdens het festival “Steve Reich in Den Haag” onder leiding van Reinbert de Leeuw, bij de Händelfestspiele Karlsruhe en de Europäische Musiktage Schwäbisch Gmünd. Zij trad op in het kader van „Brixener Initiative Musik und Kirche“, „Gustav Mahler Musikwochen Toblach“, bij het “Klang und Raum-Festival Irsee” en bij het “Wiener Ball” in Huis ter Duin 2011. In de KRO-uitzending “Eucharistieviering” was zij te zien als soliste met het Kerkkoor Volendam in een kerkdienst die live op Nederland 2 werd uitgezonden.

Bariton Robert Brouwer

Robert Brouwer (1987) begon op 10-jarige leeftijd aan zijn zangopleiding bij de Koorschool Noord Nederland en werd op 11-jarige leeftijd toegelaten tot het Roder Jongenskoor. Hij zong als jongenssolist onder meer de rol van “Dritte Knabe” in Mozarts Die Zauberflöte bij de Nationale Reisopera onder leiding van Ton Koopman.

Na zijn stemwisseling veroverde hij al snel een van de vier plaatsen voor bas-bariton in het Roder Jongenskoor. Robert studeert hoofdvak zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lenie van der Heuvel. Hij treedt regelmatig solistisch op, onder meer in het Requiem van Duruflé en van Fauré, de Messiah van Handel en verschillende Bachcantates.

Tenor Uros Petrac

Uros Petrac begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd in het jeugdkoor Veter (De Wind), onder de leiding van Ursa Lah. Dat hij getalenteerd was, werd vrij snel duidelijk en hij besloot auditie te doen op Muziekschool in Ljubljana. Uiteindelijk is hij in 2001 bij professor Tanja Vasle en Doroteja Cestnik-Spasic op het Conservatorium van Ljubljana gaan studeren.

In 2002 heeft hij bij  regionale zang competitie van Ljubljana ruim 94 punten behaald, wat goed was voor een gouden plaquette, daarmee was hij verzekerd van deelname aan nationale Grand Prix van Slovenië. Met bijna 98 punten behaalde hij tweede plaats in de nationale zangcompetitie.

In 2003 vervolgde Uros zijn zangopleiding aan Koninklijke Conservatorium in Den Haag.  Onder leiding van prof. Barbara Pearson en onderzoekscoach Bert Mooiman behaalde hij in januari 2008 zijn bachelor diploma. Na het behalen van zijn bachelor is Uros aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag blijven studeren en heeft hij in juni 2010 zijn master behaald met als onderwerp de Italiaanse belcanto periode.

Uros heeft internationaal een scala aan recitals, concerten en opera’s uitgevoerd. Landen waar hij het podium betrad zijn Slovenië, Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Ierland en Zuid-Korea. Optredens die voor Uros erg belangrijk waren zijn: recital in Filharmonie van Ljubljana, Kerst concert in Cankarjev dom in Vhnika, hoofdrol in operamusical The Vice, evangelist in Schutz en Keiser passion, page in Verdi’s Rigoletto, hoofdrol in de opera Il retable del Maese Pedro van Valla, Abendwind van Offenbach op IT’s festival in Amsterdam, Nemorino in Donazetti’s Lélisier d’amore, het recital met Bert Mooiman op festival PGV- Avditorij Portoroz  (Piranski glasbeni veceri).

Hij heeft gewerkt met de volgende dirigenten: Barthold Kuijken, Joos van Veldhoven, Kenneth Montgomery, Toralf Hildebrandt, Rob Meijer, Peter Dijkstra en Henrik Schaefer.


Comments are closed.