2014 OPUS CUATRO

7 januari 2014

Beste koorleden,

Mede namens de Stichting Argentijnse Muziek (SAM) wensen wij u een gelukkig 2014 met veel zangplezier!

Aanstaande zaterdag gaan we onder leiding van Wim de Ru van start met de repetities van de Misa Criolla voor onze concerten met Opus Cuatro in april van dit jaar. Om een en ander soepel te laten verlopen, volgt hieronder de nodige informatie:

Plaats: Aula van Vrije School Mareland, Maresingel 19, Leiden, ingang op schoolplein aan de achterkant via Jennerstraat of Pasteurstraat.

 

Repetitiedata: 11-1, 25-1, 8-2, 1-3, 15-3, 29-3, reservedatum 22-3 (8-3 is vervallen). De generale repetitie is op 2 april laat in de middag.

Tijd: 14:00 – 15:30 (eventueel kleine uitloop). Er is in principe geen pauze en geen koffie/theevoorziening;  neem eventueel zelf wat te drinken mee.

Bladmuziek: zangers die hun muziek nog moeten ophalen, kunnen deze voor aanvang van de eerste repetitie krijgen in de hal van de school (eerste tafel).

Presentielijsten: graag direct bij binnenkomst invullen in de hal (2e tafel). Een aantal van u heeft het Aleluia twee keer besteld en betaald. U kunt de € 2 terug krijgen van de penningmeester, Hanny Slootman, aan de tafel van de presentielijsten.

Stoelen: het koor moet zelf de stoelen in de zaal zetten. Het is handig als de langere zangers op de achterste rijen gaan staan.

De eerste keer zal alles wat meer tijd vragen, dus kom ruim op tijd! U kunt vanaf 13:30 in de school.

Op de site van de SLK is in het menu een kopje Opus Cuatro 2014 gemaakt. Daaronder vindt u alle actuele informatie. Kijkt u er regelmatig op. Bovendien is hier op verzoek van een aantal koorleden de deelnemerslijst opgenomen.

Wij verheugen ons op dit nieuwe project. Tot zaterdag!

Hartelijke groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

12 december 2013

REPETITIEDATA MISA CRIOLLA MET OPUS CUATRO 2014

In verband met verplichtingen van de dirigent en de beschikbaarheid van de Marelandschool is de repetitiedatum van 8 maart veranderd in 15 maart.

Het repetitieschema ziet er nu zo uit:
11 januari
25 januari
8 februari
1 maart
15 maart
29 maart
22 maart: reservedatum, als er een extra repetitie nodig is

2 april 2014 generale repetitie en concert in de Petruskerk in Leiden

4 april 2014 concert in de Marktpleinkerk in Hoofddorp

 

nwsbriefdec2012_1Wij wensen u mooie feestdagen en hopen u in januari bij de start van de repetities te zien.

 

Met muzikale groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

 

8 december 2013

AANMELDING  MISA CRIOLLA MET OPUS CUATRO AFGEROND

 

Beste koorleden,

De belangstelling was overweldigend en wij hebben een mooi groot koor kunnen vormen uit de aanmeldingen. Zoals eerder vermeld, werd de plaatsing bepaald door volgorde van binnenkomst van de betalingen. Voor alten en sopranen is het maximale aantal ruim gehaald. Jammer genoeg kunnen wij diegenen die nog niet betaald hebben niet meer plaatsen. Het koor wordt anders zo groot dat we niet meer in de kerk passen. Bovendien moet het  aantal sopranen en alten in verhouding zijn met het aantal tenoren en bassen. De tenoren en bassen die zich hebben aangemeld, kunnen allen worden geplaatst. Sommigen hebben nog niet betaald,  u wordt verzocht dit zo spoedig mogelijk in orde te maken. Iedereen krijgt nog persoonlijk bericht in zijn of haar mail.

De verzending van de partituren is inmiddels gestart. Omdat vrij veel koorleden om toezending hebben gevraagd, is dit nog een flinke klus. De Stichting Argentijnse Muziek probeert voor Kerstmis zo veel mogelijk partituren te verzenden.

In het nieuwe jaar zullen de repetities plaatsvinden in de Marelandschool (Maresingel 19, 2316 HA Leiden) in plaats van in de vertrouwde Lokhorstkerk. De eerste repetitie is op 11 januari 2014, van 14 tot uiterlijk 16 uur. Er is geen pauze voorzien en geen koffie of thee verkrijgbaar, dus u dient eventueel zelf voor iets te drinken te zorgen. Kijkt u af en toe even op de site, aan het begin van het nieuwe jaar komt daar meer informatie over de gang van zaken op de repetities.

 

2 december 2013

BERICHTGEVING OVER PLAATSING

Zoals u kon lezen in de eerste brief over de aanmelding voor Opus Cuatro, wordt plaatsing bepaald door volgorde van binnenkomst van betaling. We schreven dat u na 15 december definitief bericht zou krijgen. De aanmelding is echter zo vlot verlopen dat wij eind van de week de balans kunnen opmaken. Wij hopen u dan na komend weekend definitief te berichten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

VERVOLG UPDATE AANMELDING OPUS CUATRO

30 november 2013

Zoals al vermeld, verloopt de aanmelding fantastisch. We zijn heel blij dat zoveel koorleden in dit project willen participeren. Dat betekent wel dat we nu ook een stop voor SOPRANEN moeten afkondigen. Er is nog wel wat ruimte voor bassen en tenoren.

Nog niet eerder hebben we laten weten dat de muzikale leiding van dit project berust bij onze vaste dirigent Wim de Ru, die natuurlijk garant staat voor zangplezier en kwaliteit! Paula Bogers zal zoals eerder onze repetities op de piano begeleiden.

Tot slot nog een concerttip:

7 december 2013 in Den Haag, RC Church of our Saviour: Benefietconcert voor Argentinië.  Javier Rodríguez, die komend jaar ook meekomt met Opus Cuatro, zingt o.a. de Misa Criolla en Navidad Nuestra. Info: www.fundacion.nl

Goed weekend!

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

UPDATE AANMELDING OPUS CUATRO

28 november 2013

Beste koorleden en muziekliefhebbers,

Zoals wij hoopten, verloopt de aanmelding voorspoedig, er is enthousiast gereageerd!
In de kerken waar de concerten worden gehouden is ruimte voor een koor van ongeveer 100 mensen. Natuurlijk moet er een balans in de stemgroepen zijn en daarom moeten we op dit moment een stop voor alten afkondigen. Alle alten die zich nu hebben aangemeld, zijn in principe na betaling geplaatst.
Er is verder nog ruimte voor ongeveer 10 sopranen, 10 tenoren en 10 bassen. Kent u mensen in uw omgeving die dit ook een leuk project zouden vinden, attendeer ze dan op onze website!
Vanaf volgende week wordt een begin gemaakt met het rondsturen van de bladmuziek en oefen-cd’s. We hopen hiermee voor kerstmis al een flink stuk opgeschoten te zijn.
Na het weekend wordt u opnieuw geinformeerd over de gang van zaken.

Met muzikale groeten,
Bestuur SLK

 

START AANMELDING OPUS CUATRO

Beste koorleden en zangliefhebbers,

Met plezier melden wij u dat de organisatie van de concerten van Opus Cuatro, die wij samen met de Stichting Argentijnse Muziek voorbereiden, zo ver is gevorderd dat wij de aanmelding nu kunnen starten. We weten dat veel mensen hiernaar hebben uitgekeken.

Het mannenkwartet Opus Cuatro is al 45 jaar een begrip in Argentinië en in heel Zuid-Amerika. Al tientallen jaren laten ze hun perfecte stemmenharmonie overal ter wereld horen. Van een klein plattelandskerkje in Frankrijk tot het plein bij de obelisk in Buenos Aires voor 350.000 Argentijnen bij de millenniumwisseling. De groep kwam voort uit het koor van de Universiteit van La Plata en hun liefde voor koorwerk is altijd gebleven. Ze namen al drie CD’s op met verschillende Argentijnse koren. Op Koninginnedag 2000 zong het koor van de Stichting Leidse Koorprojecten de Misa Criolla samen met Opus Cuatro in een uitverkochte Hooglandse Kerk. Voor het eerst in zes jaar doet Opus Cuatro weer Europa aan. Vanuit Nederland gaan ze op tournee naar Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, waar ze waarschijnlijk zullen optreden voor hun landgenoot Paus Franciscus, en daarna naar Hongarije en Tsjechië. In deze tournee wordt de eerste tenor vervangen door een oude bekende van ons koor: Javier Rodríguez, de laatste vaste tenor van componist Ramírez, die in 1997 met ons de Misa por la Paz y la Justicia zong.

Tijdens de concerten zullen de zangers van Opus Cuatro hun eigen repertoire laten horen van tango’s, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en spirituals, a capella of begeleid door de bombo, de Argentijnse trom, piano of gitaar. De koorleden kunnen daarvan voor de pauze en het eerste deel na de pauze op hun gemak in de zaal genieten. Daarna zingen ze als slotapotheose samen met Opus Cuatro de Misa Criolla en het Aleluia uit de Misa por la Paz y la Justicia van Ramirez. De concerten vinden plaats op 2 april 2014 in de Petruskerk in Leiden (vooraf gegaan door de generale repetitie) en op 4 april 2014 in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Het is de bedoeling dat iedereen zowel in Leiden als in Hoofddorp meezingt in het koor.

Vanaf de start in januari 2014 zijn een aantal repetities gepland, namelijk:

  • 11 en 25 januari
  • 8 februari
  • 1, 8, 22 en 29 maart

Als het instuderen vlot gaat zal één van de data in maart vervallen. Alle repetities zijn op zaterdagmiddag in de Marelandschool van 14 tot uiterlijk 16 uur. Er is geen pauze.

U kunt zich als koorlid aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen dat verschijnt als u onderstaande link selecteert, een keer met rechtermuisknop klikt en vervolgens op “Ga naar …..” klikt.

Aanmelding Project Opus Cuatro

De deelnamekosten bedragen € 50,00 (inclusief koffie/thee op de avonden van het concert). Met dit formulier kunt u ook de benodigde partituren en de oefen-CD bestellen.

Partituur Misa Criolla én Aleluia uit Misa por la Paz € 7,50

Partituur Aleluia € 2,00 (Als u al een partituur van de Misa Criolla bezit)

Oefen-CD € 5,00

Verzendkosten € 2,60 (Optioneel)

Wij zullen met het Argentijnse arrangement werken en daarom wordt afgeraden om de partituur van Capriccio of Lawson Gould, die sommigen nog hebben van eerdere concerten, te gebruiken. Alleen bij overmaking van verzendkosten wordt de bestelling tot uiterlijk 31 december 2013 verzonden. Anders volgt uitreiking op de eerste repetitie op 11 januari 2014.

U wordt verzocht het totale bedrag over te schrijven naar rekeningnr. NL04 INGB 0005 7203 29 ten name van de Stichting Leidse Koorprojecten, onder vermelding van stemsoort en eventuele bestelling. De deelname wordt bepaald door volgorde van ontvangst van het deelnamebedrag. Per stemsoort kan een beperkt aantal deelnemers meedoen. Dames die de toonsoort “tenor” beheersen wordt gevraagd om zich als tenor in te schrijven! Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Na 15 december krijgt u bericht of u geplaatst bent. Indien u wegens overtekening niet kunt deelnemen, wordt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk terug gestort. U verplicht zich bij deelname tot de verkoop van twee kaartjes voor een van beide concerten.

Wacht niet te lang met aanmelden, want we verwachten veel belangstelling!

We kijken uit naar mooie concerten met deze uitbundige muziek.

Met muzikale groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

 

 

Comments are closed.