Info koorleden

Nieuwsbrief SLK 24 maart 2014      Affiche OPUS CUATRO 2014

Beste muziekliefhebber,

Over ruim een week zal het concert van Opus Cuatro plaatsvinden in Leiden en Hoofddorp. Het beroemde Argentijnse mannenkwartet Opus Cuatro zingt tango’s, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en spirituals. Met het 100-koppig koor van de Stichting Leidse Koorprojecten, onder leiding van dirigent Wim de Ru, zullen zij ook de uitbundige Misa Criolla van Ariel Ramírez zingen.

Woensdag 2 april Leiden, Petruskerk, Lammenschansweg 40A, aanvang 20:15 uur

Vrijdag 4 april Hoofddorp, Marktpleinkerk, Marktplein 96, aanvang 20:15 uur

Toegangsprijs € 20,00, inclusief koffie of thee in de pauze en programmaboekje.

In het Leids Dagblad stond vorige week in de rubriek “Heilig vuur”  een voorbeschouwing.

U kunt nog tot en met 26 maart volgens onderstaande procedure kaarten voor de voorverkoopprijs bestellen:  € 18,00 per kaart (inclusief koffie of thee in de pauze en programmaboekje) + € 1,00 verzendkosten voor de hele bestelling.

Bestellen
Mail ons de volgende gegevens:
Aantal kaarten
Datum en plaats concert (Leiden 2 april of Hoofddorp 4 april)
Naam en verzendadres
Als de bovenstaande link op uw computer niet naar het juiste mailprogramma leidt, kopieer dan in uw mail: info@argentijnsemuziek.info
U ontvangt een mail met het over te maken bedrag en het banknummer van de SLK.
Na ontvangst van betaling worden de kaarten naar het opgegeven adres gestuurd.

Kijk ook eens op facebookpagina: www.facebook.com/StichtingArgentijnseMuziek   Like onze pagina of de evenementen, zeg dat je komt en deel de evenementen met je vrienden!

Wij hopen dat u met velen op 2 of op 4 april 2014 komt luisteren en genieten. Het belooft een prachtig concert te worden!

Met muzikale groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

Opus Cuatro

De perfecte stemmenharmonie van Opus Cuatro is een begrip in heel Zuid-Amerika. Van een tango van Piazzolla tot een Cubaanse Nueva Trova, van een Peruaanse wals tot een Noord-Amerikaanse spiritual: het boeit tot de laatste noot. Ze kregen meermalen de Premio Carlos Gardel (de Argentijnse Edison), schitterden bij de millenniumwisseling voor honderdduizenden Argentijnen bij de obelisk in Buenos Aires en zijn ereburgers van die stad. Ze maakten tournees naar vrijwel alle landen van Zuid-Amerika, naar Japan, Israël, de Verenigde Staten en, dit jaar voor de 28e keer, naar Europa.

Opus Cuatro ontstond in 1968 uit het Studentenkoor van de Universiteit van La Plata. De gebroeders Bugallo (2e tenor en bariton), Federico Galiana (bas) en Alberto Hassan (1e tenor) vormden een kwartet voor het zingen van spirituals, die in die tijd erg populair waren. Hun eerste optreden vond plaats in de familiekring: de eerste verjaardag van neefje Andrés Bugallo. Al snel breidden zij hun repertoire uit met Zuid-Amerikaanse muziek. De bekende tango Adios Nonino werd al in 1970 door Opus Cuatro op de plaat gezet. De vier hebben hun oorspronkelijke vakken daarna nauwelijks meer uitgeoefend. De Boliviaanse chemiestudent Hernando Iraholla verving vanaf 1976  één van de broers Bugallo. In 2012 was er weer een vervanging. Het neefje van toen, Andrés Bugallo, deed als uitstekende tweede tenor zijn intrede in Opus Cuatro.

Foto OC

Hernando Irahola, Andres Bugallo, Federico Galiana, Javier Rodríguez

In deze tournee, door 10 Europese landen, zal de eerste tenor vervangen worden door niemand minder dan Javier Rodríguez. Hij was 10 jaar lang de vaste tenor van componist Ariel Ramírez en schitterde afgelopen jaar nog in het Telegraaf kerstconcert met delen van diens Misa Criolla. Meer zien of horen? www.opuscuatro.com en www.argentijnsemuziek.info

Rig Mutschler

Op 3 april zal nog een benefietconcert plaatsvinden in Den Haag:

Opus Cuatro & Javier Rodriguez + Tango Show

Dear Friend of the Fundación,

We are glad to invite you on Thursday 3rd of March to a Tango Night. We will have the pleasure to enjoy Opus Cuatro together with Javier Rodriguez and a Tango Show. We will also sell Argentine empanadas, wines and more.

Place: Bezuidenhoutseweg 157 2594 AG The Hague (Church of Our Saviour)

Tickets on Sale NOW: in advance €12,50 and at the door €15,00 (order via tickets@fundacion.com

During this Tango Night we will support and collect for: Hogar Malen.
Asociación Civil Mensajeros de la Paz Argentina. Longchamps, partido de Almirante Brown, Provincia de Buenos Aires, Argentina.
Financing: The project will be funded with donations made during the events and other donors.

Noche de Tango Flyer (1)

 

 

 

11 maart 2014

 

Beste koorleden,

Zoals beloofd hierbij de mededelingen van de laatste repetitie en nog wat ander nieuws.
De kaartverkoop door koorleden is tot nu toe goed verlopen. De meeste koorleden hebben hun “verplichte” kaarten afgenomen, twee koorleden hebben elk al 20 kaarten verkocht!! Willen degenen die daar nog niet aan toe gekomen zijn, die twee kaarten zo mogelijk aanstaande zaterdag ophalen en afrekenen. Meer mag natuurlijk altijd en tot 26 maart kan nog via internet besteld worden. Die bestelde kaarten kunt u na betaling tijdens de repetitie van 29 maart afhalen.
Voor koorleden zijn er ook kinderkaartjes (tot en met 12 jaar) verkrijgbaar à €10.
Wij doen ons best om zoveel mogelijk reclame voor onze concerten te maken, maar uw hulp is daarbij onontbeerlijk, denk daarbij aan het ophangen van posters en het benaderen van uw vrienden en kennissen, eventueel met behulp van de eerder toegezonden mail. Op de site vindt u flyers, die u zou kunnen printen en uitdelen. Op 15 maart worden tijdens de repetitie foto’s gemaakt voor het Leids Dagblad en worden enkele koorleden geïnterviewd.
Dan over de concerten:
Op 2 april wordt om 14.00 gestart met de opbouw van de geluidsinstallatie en het podium. Hulp van enkele koorleden is dan noodzakelijk, graag zaterdag contact opnemen met Herman de Geus als u dan zou kunnen helpen.
De koorleden worden om 18.15 in de Petruskerk verwacht voor het oefenen van de opstelling en het inzingen. Daarna krijgt u koffie/thee, evenals in de pauze.
Op 4 april worden de koorleden om 19.00 uur in de Marktpleinkerk verwacht voor het oefenen van de opstelling en het inzingen. Daarna krijgt u koffie/thee, evenals in de pauze.
Op 29 maart krijgt u de koorinstructie voor beide concerten op naam, deze zal tevens dienst doen als uw toegangsbewijs.
Wat de concertkleding betreft: voor de koorleden geldt geheel in het zwart met een rood accent. Dit kan voor de vrouwen zijn een rood sieraad, een kleine, smalle sjaal, een rode bloem, corsage o.i.d. en voor de mannen (géén wit overhemd) een rode stropdas, pochet, strikje etc. De leden van Opus Cuatro zullen optreden in een smoking.
Partituren: Als u met behulp van een oude partituur meezingt dan kunt u binnenkort op de site enkele aanpassingen vinden.
Op de oefenCD van de Misa Criolla staat ook de kerstcantate van Ramírez: Navidad Nuestra. Dat stuk wordt, naast de Misa Criolla, gezongen bij de Ramírezscratch in Rotterdam op 22 november 2014, georganiseerd door Sing Along Events.
Voor degenen die daar aan mee willen doen: Rig zal de komende twee repetities partituren van Navidad Nuestra meenemen. Deze partituur kost dan €7,50 en dat scheelt verzendkosten.

We zien u allemaal weer graag op de repetitie van aanstaande zaterdag!
Met hartelijke groeten,
Namens het bestuur van de SLK,
Hanny Slootman

 

28 februari 2014

Tijdens de vorige repetitie zijn afspraken gemaakt over de concertkleding:

Voor de koorleden geldt: geheel in het zwart met een rood accent. Dit kan voor de vrouwen zijn een rood sieraad, een kleine, smalle sjaal, een rode bloem, corsage o.i.d.  en voor de mannen (géén wit overhemd) een rode stropdas, pochet, strikje etc.

De leden van Opus Cuatro zullen optreden in een smoking.


 28 januari 2014

Beste koorleden,

De kaartverkoop is dit weekend gestart.
Informatie hierover is te vinden op de sites van de SLK en SAM: www.leidsekoorprojecten.nl  en www.argentijnsemuziek.info

Voor alle koorleden en nieuwsbriefontvangers geldt een speciale actie. Tot 26 maart geldt de voorverkoopprijs van € 18,- (inclusief een kopje koffie/thee in de pauze). Daarna wordt de prijs € 20,00. Wees er dus snel bij en nodig ook al uw fans en relaties spoedig uit. Voor die uitnodiging kunt u de invitatiemail gebruiken die u binnenkort apart ontvangt.

Op 8 februari zijn wij vanaf 13.00 aanwezig in de Marelandschool. U kunt dan de twee verplichte kaarten kopen en al de kaarten die u voor de voorverkoopprijs wilt aanschaffen voor uw fans. Bedenk van tevoren of u kaarten wilt voor 2 april Leiden en/of 4 april Hoofddorp.  Als u contant wilt afrekenen, wilt u zo dan mogelijk gepast geld meenemen.

U kunt ook via internet betalen, als u dat liever heeft. Mail ons de volgende gegevens:
Naam – Aantal kaarten – Datum en plaats concert (Leiden 2 april of Hoofddorp 4 april)

Als onderstaande link op uw computer niet naar het juiste mailprogramma leidt, kopieer dan in uw mail: info@argentijnsemuziek.info    Zorg er wel voor dat het bedrag op tijd via overschrijving op de rekening van de SLK binnenkomt. U krijgt deze kaarten dan direct mee.

Mocht u in de loop van de tijd nog meer kaarten willen hebben, dan kunt u die na ontvangst van de betaling tijdens de repetities afhalen. Als dat niet meer lukt, liggen de kaarten voor u klaar in de kerk op de avond van de uitvoering. Op de dag van de concerten zijn er ook kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

Op de repetitie van 8 februari aanstaande ontvangt ieder koorlid kaarten, consumptiebonnen en posters. Deze laatste graag in de eigen omgeving op een goed zichtbare plaats ophangen en verspreiden. En natuurlijk zijn we heel blij, als u ook nog even wat extra posters wilt ophangen op drukbezochte plaatsen. De publiciteit is van groot belang voor een goede opkomst!!

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en tot 8 februari!

Hartelijke groeten,

Namens bestuur SLK,

Hanny Slootman, penningmeester

 

11 januari 2014

 

Beste koorleden,

De eerste repetitie is achter de rug. Wij waren tevreden over de gang van zaken en sluiten ons aan bij de woorden van Wim de Ru: “We hebben een mooie start gemaakt!”

Twee koorleden hebben zich na afloop gemeld met het aanbod om te helpen bij de website, daar zijn we heel blij mee.
Nogmaals willen we u vragen om na te denken over een bestuursfunctie. We hebben leuke plannen voor een project in 2015, maar we hebben wel extra mankracht nodig als we dat project willen uitvoeren.

Verder zijn we benaderd met de vraag of men nog partituren en oefenCD’s kon nabestellen. De Stichting Argentijnse Muziek is bereid om een en ander alsnog te verzorgen, maar omdat alles speciaal gemaakt moet worden, is het noodzakelijk dat u zo snel mogelijk doorgeeft wat u wilt hebben op het volgende mailadres: info@argentijnsemuziek.info (Als de link niet werkt, kunt u dit adres selecteren en in uw mailprogramma plakken.)

Prijzen:
Partituur Misa Criolla inclusief Aleluia € 7,50 . Als u het Aleluia al besteld en gekregen had, kunt u de Misa Criolla éénmalig voor € 5,50 kopen.

OefenCD (stemsoort vermelden!) € 5,00

Voor wie wil, kan ook geleverd worden:
CD Misa Criolla van Javier Rodríguez (ligt dicht bij onze versie, met ander Argentijns repertoire, o.a. van Ramírez) € 20,00
CD Misa por la Paz van Javier Rodríguez (met Navidad Nuestra) voor dit koor € 15,00 (normaal € 20)
Combinatie van beide CD’s € 30,00

Als alles op tijd besteld is, is het klaar op de eerstvolgende repetitie. U krijgt per mail een bevestiging van uw bestelling en bericht over de betalingswijze. U kunt uw bestelling op 25 januari afhalen bij ondergetekende in de hal. Het is fijn als u dan vroeg komt, u kunt vanaf 13.30 uur in de school, zodat alles vlot afgehandeld kan worden.

Hartelijke groeten,

Namens bestuur SLK,

Hanny Slootman, penningmeester

 

 

 

7 januari 2014

Beste koorleden,

Mede namens de Stichting Argentijnse Muziek (SAM) wensen wij u een gelukkig 2014 met veel zangplezier!

Aanstaande zaterdag gaan we onder leiding van Wim de Ru van start met de repetities van de Misa Criolla voor onze concerten met Opus Cuatro in april van dit jaar.

Om een en ander soepel te laten verlopen, volgt hieronder de nodige informatie:

Plaats: Aula van Vrije School Mareland, Maresingel 19, Leiden, ingang op schoolplein aan de achterkant via Jennerstraat of Pasteurstraat.

Repetitiedata: 11-1, 25-1, 8-2, 1-3, 15-3, 29-3, reservedatum 22-3 (8-3 is vervallen). De generale repetitie is op 2 april laat in de middag.

Tijd: 14:00 – 15:30 (eventueel kleine uitloop). Er is in principe geen pauze en geen koffie/theevoorziening; neem eventueel zelf wat te drinken mee.

Bladmuziek: zangers die hun muziek nog moeten ophalen, kunnen deze voor aanvang van de eerste repetitie krijgen in de hal van de school (eerste tafel).

Presentielijsten: graag direct bij binnenkomst invullen in de hal (2e tafel).
Een aantal van u heeft het Aleluia twee keer besteld en betaald. U kunt de € 2 terug krijgen van de penningmeester, Hanny Slootman, aan de tafel van de presentielijsten.

Stoelen: het koor moet zelf de stoelen in de zaal zetten. Het is handig als de langere zangers op de achterste rijen gaan staan.

De eerste keer zal alles wat meer tijd vragen, dus kom ruim op tijd! U kunt vanaf 13:30 in de school.

Op de site van de SLK is in het menu een kopje Opus Cuatro 2014 gemaakt. Daaronder vindt u alle actuele informatie. Kijkt u er regelmatig op. Bovendien is hier op verzoek van een aantal koorleden de deelnemerslijst opgenomen.

Wij verheugen ons op dit nieuwe project. Tot zaterdag!

Hartelijke groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

12 december 2013

REPETITIEDATA MISA CRIOLLA MET OPUS CUATRO 2014

In verband met verplichtingen van de dirigent en de beschikbaarheid van de Marelandschool is de repetitiedatum van 8 maart veranderd in 15 maart.

Het repetitieschema ziet er nu zo uit:
11 januari
25 januari
8 februari
1 maart
15 maart
29 maart
22 maart: reservedatum, als er een extra repetitie nodig is

2 april 2014 generale repetitie en concert in de Petruskerk in Leiden

4 april 2014 concert in de Marktpleinkerk in Hoofddorp

 

nwsbriefdec2012_1Wij wensen u mooie feestdagen en hopen u in januari bij de start van de repetities te zien.

 

Met muzikale groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

 

8 december 2013

AANMELDING  MISA CRIOLLA MET OPUS CUATRO AFGEROND

 

Beste koorleden,

De belangstelling was overweldigend en wij hebben een mooi groot koor kunnen vormen uit de aanmeldingen. Zoals eerder vermeld, werd de plaatsing bepaald door volgorde van binnenkomst van de betalingen. Voor alten en sopranen is het maximale aantal ruim gehaald. Jammer genoeg kunnen wij diegenen die nog niet betaald hebben niet meer plaatsen. Het koor wordt anders zo groot dat we niet meer in de kerk passen. Bovendien moet het  aantal sopranen en alten in verhouding zijn met het aantal tenoren en bassen. De tenoren en bassen die zich hebben aangemeld, kunnen allen worden geplaatst. Sommigen hebben nog niet betaald,  u wordt verzocht dit zo spoedig mogelijk in orde te maken. Iedereen krijgt nog persoonlijk bericht in zijn of haar mail.

De verzending van de partituren is inmiddels gestart. Omdat vrij veel koorleden om toezending hebben gevraagd, is dit nog een flinke klus. De Stichting Argentijnse Muziek probeert voor Kerstmis zo veel mogelijk partituren te verzenden.

In het nieuwe jaar zullen de repetities plaatsvinden in de Marelandschool (Maresingel 19, 2316 HA Leiden) in plaats van in de vertrouwde Lokhorstkerk. De eerste repetitie is op 11 januari 2014, van 14 tot uiterlijk 16 uur. Er is geen pauze voorzien en geen koffie of thee verkrijgbaar, dus u dient eventueel zelf voor iets te drinken te zorgen. Kijkt u af en toe even op de site, aan het begin van het nieuwe jaar komt daar meer informatie over de gang van zaken op de repetities.

 

2 december 2013

BERICHTGEVING OVER PLAATSING

Zoals u kon lezen in de eerste brief over de aanmelding voor Opus Cuatro, wordt plaatsing bepaald door volgorde van binnenkomst van betaling. We schreven dat u na 15 december definitief bericht zou krijgen. De aanmelding is echter zo vlot verlopen dat wij eind van de week de balans kunnen opmaken. Wij hopen u dan na komend weekend definitief te berichten.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

VERVOLG UPDATE AANMELDING OPUS CUATRO

30 november 2013

Zoals al vermeld, verloopt de aanmelding fantastisch. We zijn heel blij dat zoveel koorleden in dit project willen participeren. Dat betekent wel dat we nu ook een stop voor SOPRANEN moeten afkondigen. Er is nog wel wat ruimte voor bassen en tenoren.

Nog niet eerder hebben we laten weten dat de muzikale leiding van dit project berust bij onze vaste dirigent Wim de Ru, die natuurlijk garant staat voor zangplezier en kwaliteit! Paula Bogers zal zoals eerder onze repetities op de piano begeleiden.

Tot slot nog een concerttip:

7 december 2013 in Den Haag, RC Church of our Saviour: Benefietconcert voor Argentinië.  Javier Rodríguez, die komend jaar ook meekomt met Opus Cuatro, zingt o.a. de Misa Criolla en Navidad Nuestra. Info: www.fundacion.nl

Goed weekend!

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

UPDATE AANMELDING OPUS CUATRO

28 november 2013

Beste koorleden en muziekliefhebbers,

Zoals wij hoopten, verloopt de aanmelding voorspoedig, er is enthousiast gereageerd!
In de kerken waar de concerten worden gehouden is ruimte voor een koor van ongeveer 100 mensen. Natuurlijk moet er een balans in de stemgroepen zijn en daarom moeten we op dit moment een stop voor alten afkondigen. Alle alten die zich nu hebben aangemeld, zijn in principe na betaling geplaatst.
Er is verder nog ruimte voor ongeveer 10 sopranen, 10 tenoren en 10 bassen. Kent u mensen in uw omgeving die dit ook een leuk project zouden vinden, attendeer ze dan op onze website!
Vanaf volgende week wordt een begin gemaakt met het rondsturen van de bladmuziek en oefen-cd’s. We hopen hiermee voor kerstmis al een flink stuk opgeschoten te zijn.
Na het weekend wordt u opnieuw geinformeerd over de gang van zaken.

Met muzikale groeten,
Bestuur SLK

 

START AANMELDING OPUS CUATRO

Beste koorleden en zangliefhebbers,

Met plezier melden wij u dat de organisatie van de concerten van Opus Cuatro, die wij samen met de Stichting Argentijnse Muziek voorbereiden, zo ver is gevorderd dat wij de aanmelding nu kunnen starten. We weten dat veel mensen hiernaar hebben uitgekeken.

Het mannenkwartet Opus Cuatro is al 45 jaar een begrip in Argentinië en in heel Zuid-Amerika. Al tientallen jaren laten ze hun perfecte stemmenharmonie overal ter wereld horen. Van een klein plattelandskerkje in Frankrijk tot het plein bij de obelisk in Buenos Aires voor 350.000 Argentijnen bij de millenniumwisseling. De groep kwam voort uit het koor van de Universiteit van La Plata en hun liefde voor koorwerk is altijd gebleven. Ze namen al drie CD’s op met verschillende Argentijnse koren. Op Koninginnedag 2000 zong het koor van de Stichting Leidse Koorprojecten de Misa Criolla samen met Opus Cuatro in een uitverkochte Hooglandse Kerk. Voor het eerst in zes jaar doet Opus Cuatro weer Europa aan. Vanuit Nederland gaan ze op tournee naar Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, waar ze waarschijnlijk zullen optreden voor hun landgenoot Paus Franciscus, en daarna naar Hongarije en Tsjechië. In deze tournee wordt de eerste tenor vervangen door een oude bekende van ons koor: Javier Rodríguez, de laatste vaste tenor van componist Ramírez, die in 1997 met ons de Misa por la Paz y la Justicia zong.

Tijdens de concerten zullen de zangers van Opus Cuatro hun eigen repertoire laten horen van tango’s, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en spirituals, a capella of begeleid door de bombo, de Argentijnse trom, piano of gitaar. De koorleden kunnen daarvan voor de pauze en het eerste deel na de pauze op hun gemak in de zaal genieten. Daarna zingen ze als slotapotheose samen met Opus Cuatro de Misa Criolla en het Aleluia uit de Misa por la Paz y la Justicia van Ramirez. De concerten vinden plaats op 2 april 2014 in de Petruskerk in Leiden (vooraf gegaan door de generale repetitie) en op 4 april 2014 in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Het is de bedoeling dat iedereen zowel in Leiden als in Hoofddorp meezingt in het koor.

Vanaf de start in januari 2014 zijn een aantal repetities gepland, namelijk:

  • 11 en 25 januari
  • 8 februari
  • 1, 8, 22 en 29 maart

Als het instuderen vlot gaat zal één van de data in maart vervallen. Alle repetities zijn op zaterdagmiddag in de Marelandschool van 14 tot uiterlijk 16 uur. Er is geen pauze.

U kunt zich als koorlid aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen dat verschijnt als u onderstaande link selecteert, een keer met rechtermuisknop klikt en vervolgens op “Ga naar …..” klikt.

Aanmelding Project Opus Cuatro

De deelnamekosten bedragen € 50,00 (inclusief koffie/thee op de avonden van het concert). Met dit formulier kunt u ook de benodigde partituren en de oefen-CD bestellen.

Partituur Misa Criolla én Aleluia uit Misa por la Paz € 7,50

Partituur Aleluia € 2,00 (Als u al een partituur van de Misa Criolla bezit)

Oefen-CD € 5,00

Verzendkosten € 2,60 (Optioneel)

Wij zullen met het Argentijnse arrangement werken en daarom wordt afgeraden om de partituur van Capriccio of Lawson Gould, die sommigen nog hebben van eerdere concerten, te gebruiken. Alleen bij overmaking van verzendkosten wordt de bestelling tot uiterlijk 31 december 2013 verzonden. Anders volgt uitreiking op de eerste repetitie op 11 januari 2014.

U wordt verzocht het totale bedrag over te schrijven naar rekeningnr. NL04 INGB 0005 7203 29 ten name van de Stichting Leidse Koorprojecten, onder vermelding van stemsoort en eventuele bestelling. De deelname wordt bepaald door volgorde van ontvangst van het deelnamebedrag. Per stemsoort kan een beperkt aantal deelnemers meedoen. Dames die de toonsoort “tenor” beheersen wordt gevraagd om zich als tenor in te schrijven! Via de website wordt u op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Na 15 december krijgt u bericht of u geplaatst bent. Indien u wegens overtekening niet kunt deelnemen, wordt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk terug gestort. U verplicht zich bij deelname tot de verkoop van twee kaartjes voor een van beide concerten.

Wacht niet te lang met aanmelden, want we verwachten veel belangstelling!

We kijken uit naar mooie concerten met deze uitbundige muziek.

Met muzikale groeten,

Bestuur Stichting Leidse Koorprojecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacyverklaring

Privacyverklaring van Stichting Leidse Koorprojecten
Datum: juni 2018

I. ALGEMEEN
Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank.
Over deze privacyverklaring
Voor de Stichting Leidse Koorprojecten en haar projectleden is privacy en een veilige omgeving van groot belang. Deze privacyverklaring is bedoeld om u informatie te geven over het gebruik van persoonsgegevens. Daarnaast geeft deze verklaring inzicht in de doelen van gegevensverwerking binnen de Stichting Leidse Koorprojecten. U kunt in deze verklaring lezen welke persoonsgegevens worden verwerkt. Deze verklaring beschrijft ook de rechten die u met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens heeft en wie daarvoor de contactpersoon is.
Algemene maatregelen ter bescherming van persoonsgegevens
De projectleden en overige betrokkenen van Stichting Leidse Koorprojecten hebben het recht dat zorgvuldig en rechtmatig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Daarom zorgt het bestuur ervoor dat de privacyrechten en gegevensbescherming op orde zijn door deze standaard te beveiligen en privacyregels standaard toe te passen. Binnen het koor is een ieder die op basis van zijn bestuursfunctie vertrouwelijke gegevens ontvangt tot geheimhouding verplicht. Om op een veilige en bewuste manier om te gaan met persoonsgegevens heeft het bestuur van Stichting Leidse Koorprojecten diverse beleidsmatige maatregelen getroffen. Deze staan in Bijlage 1 onderaan dit document.
Uw rechten, de procedure bij een verzoek en de contactgegevens van het bestuur
Om te voldoen aan uw eventuele verzoeken en ervoor te zorgen dat er passende en organisatorische maatregelen worden genomen om aan de privacy-regels te voldoen heeft het bestuur de coördinatie van de waarborgen belegd bij de secretaris van het bestuur.
Om in contact te treden of een verzoek conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) te doen, kunt u contact opnemen met de secretaris van het bestuur, te bereiken via het emailadres: postbusslk@gmail.com.

De AVG en de UAVG geven u de volgende rechten:
1. Het recht op dataportabiliteit.
Het recht om persoonsgegevens die zijn verzameld op basis van toestemming of vanwege de uitvoering van een overeenkomst in een digitaal gangbaar en leesbaar formaat te ontvangen en/of te verstrekken aan een andere partij.
2. Het recht op vergetelheid.
Het recht om ‘vergeten’ te worden. Uitschrijving op de lijsten van oud-projectleden bij de Stichting Leidse Koorprojecten is mogelijk .
3. Het recht op inzage.
Het recht van mensen om hun persoonsgegevens die worden verwerkt in te zien.
4. Recht op rectificatie en aanvulling.
Het recht om de persoonsgegevens die worden verwerkt te wijzigen. Gegevens kunnen worden gewijzigd als men van mening is dat deze niet kloppen, voor zover de belangen van anderen of de legitieme belangen van het koor zich hiertegen niet verzetten.
5. Het recht op beperking van de verwerking.
Het recht om minder gegevens te laten verwerken.
6. Het recht met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering. Oftewel: het recht op een persoonlijke blik bij besluiten. Leden krijgen bijv. alleen brief van het koor als een persoon daarbij heeft besloten de brief te sturen, niet omdat een computersysteem het lid een automatisch bericht stuurt.
7. Het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.
8. Het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens .
Voor een verzoek met betrekking tot één van de hierboven genoemde rechten neemt u contact op met het bestuur van Stichting Leidse Koorprojecten via het genoemde contactadres.

II. VERWERKINGEN VOOR DE ALGEMENE ORGANISATIE EN LEDENADMINISTRATIEOP PROJECTBASIS.
Voor het functioneren van Stichting Leidse Koorprojecten vindt binnen de stichting een aantal verwerkingen plaats dat is neergelegd in de Statuten van de Vereniging. Het gaat om verwerkingen in het kader van de algemene organisatie en de projectledenadministratie. In onderstaande tabel staat om welke situaties het gaat, welke gegevens worden verwerkt en wat de grondslag voor de verwerking is.
Algemene organisatie
Situatie Welke gegevens zijn erbij betrokken Grondslag
Stichting Leidse Koorprojecten is opgericht op 11 maart 1987 onder de naam Stichting Concerten Schola Cantorum. Op 11 januari 1999 zijn de statuten en naam gewijzigd in Stichting Leidse Koorprojecten. De stichting stelt zich ten doel het beoefenen van podiumkunsten in de vorm van zang.
De stichting probeert dit doel te bereiken door:
a. Het houden van repetities;
b. Het geven van concerten of andere muzikale projecten.
De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder nummer 41167383
De persoonsgegevens van het bestuur, van de commissies binnen de vereniging, de projectleden en oud-projectleden. Ook de persoonsgegevens van de dirigent en begeleider . Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de organisatie van de stichting structuur te geven.
Ledenadministratie
De vereniging maakt gebruik van een lijst waarop projectleden en oud-projectleden staan. Voor zover bekend en van toepassing worden de volgende burgerlijke gegevens geregistreerd:
• Naam en voornamen c.q. voorletters;
• Stemsoort
• Banknummer
• Hoogte van de contributie
• Telefoonnummer
• Emailadres Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de organisatie van de vereniging structuur te geven.

III. VERWERKING VANWEGE HET FUNCTIONEREN VAN DE STICHTING.
In het kader van het functioneren van de stichting verwerkt het bestuur diverse persoonsgegevens. Per verwerkingsstroom staat in onderstaande tabel om welke situatie het gaat, welke gegevens worden verwerkt en wat de grondslag van verwerking is.

Situatie Welke gegevens zijn erbij betrokken Grondslag
Mededelingen worden (al dan niet elektronisch) verstuurd naar de projectleden van het koor. De mededelingen worden incidenteel verstuurd als daarvoor aanleiding is. Naam en voornamen
Emailadres Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

en:

om de projectleden te informeren over organisatorische zaken en actuele ontwikkelingen.
Nieuwsbrieven worden (al dan niet elektronisch) verstuurd naar de projectleden van het koor, dan wel personen met wie het koor regelmatig contact onderhoudt en/of een relatie heeft om betrokkenen op de hoogte te brengen van de activiteiten van het koor.
De nieuwsbrief wordt ook op de website geplaatst. De nieuwsbrieven worden periodiek verstuurd als daarvoor aanleiding is.
Naam en voornamen
Emailadres
Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de vereniging structuur te geven

en:

om leden te informeren over organisatorische zaken en actuele ontwikkelingen.
Er is een lijst beschikbaar van de projectleden per project. Dit overzicht is alleen te gebruiken door bestuursleden voor intern gebruik. Naam, voornaam, stemsoort, telefoonnummer, emailadres Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

(Geluids)opnames van concerten van het koor worden gepubliceerd via de website. Met beeld dan wel zonder beeld. Bij beeldmateriaal zijn foto’s zichtbaar. Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

Op de website staat de wijze waarop men deel kan nemen aan een project. Op een openbare pagina Naam, voornaam van de secretaris, telefoonnummer en adres. Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

Op de website staat de samenstelling van het bestuur . Op een openbare pagina Foto
Onderschrift met naam
Onderschrift met functie Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

Op de website staat een foto en de naam van de dirigent. Op een openbare pagina Foto
Onderschrift naam
Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

Op de website staan publicaties van het projectkoor. Op een openbare pagina

Koorfoto

Video-presentatie van een concert
Stichting Leidse Koorprojecten verwerkt deze gegevens op basis van haar gerechtvaardigde activiteiten

en:

om de activiteiten van de stichting structuur te geven

IV. BEWAARTERMIJNEN
De stichting zal persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is. Gegevens van projectleden worden bewaard tijdens het project en daarna nog vijf jaar. Soms gelden wettelijk langere bewaartermijnen.

Bijlage 1: organisatorische en beleidsmatige maatregelen voor de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens
Maatregel
In het kader van de regelgeving behoeft de Stichting Leidse Koorprojecten geen functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te wijzen.

De stichting heeft een contactpersoon benoemd die verantwoordelijk is voor het beheer van de gegevens. De secretaris van het bestuur is aangewezen voor het beheer van de gegevens.
Het bestuur van Stichting Leidse Koorprojecten evalueert het privacy-beleid. Jaarlijks
Aan alle projectleden, oud-projectleden, dirigent en begeleider van de projecten wordt toestemming gevraagd voor het verwerken van de gegevens. Wanneer zij zich opgeven voor een nieuw project.
Binnen het bestuur is de afspraak dat zorgvuldig en vertrouwelijk met persoonlijke informatie wordt omgegaan en dat zo nodig geheimhouding wordt betracht.

De vereniging beveiligt gegevens zowel op de computer, als in een kast.
Op de website en bij het versturen van emailberichten zal een disclaimer (een bericht waarmee je aansprakelijkheid beperkt of afwijst) worden geplaatst. Het bericht zal eenmalig worden aangemaakt en zo nodig worden gewijzigd/aangepast.