2015 Blest Pair of Sirens

Met veel plezier laten we u weten dat de inschrijving voor het koorproject 2015 is geopend!!

Het nieuwe project draagt de naam ‘Blest Pair of Sirens’ naar de muziek van Parry die ook op het programma staat. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 13 juni 2015. Het nieuwe project heeft een internationaal tintje. We zullen op het concert namelijk (gedeeltelijk) samen zingen met het koor Fleet Choral Society (FCS) uit Fleet (Hampshire) in Engeland!

En in tegenstelling tot voorgaande projecten, waarbij altijd een of twee grote werken werden uitgevoerd, is nu voor een nieuw concept gekozen. Wim de Ru heeft samen met de dirigent Gwyn Parry-Jones van FCS een mooi en interessant programma samengesteld. Met werk van Engelse en Nederlandse componisten uit de 19e en 20e eeuw en zowel wereldlijke als religieuze muziek. Onder andere werk van Purcell, Schubert, Elgar en Nederlandse componisten als de Klerk en Strategier. Ook enkele mooie liederen uit ons vroegere repertoire staan op het programma, namelijk uit het Requiem van Chilcott en Die Schöpfung van Haydn.

Deze inspirerende samenwerking met FCS is ontstaan uit de contacten met Bob Chilcott nadat hij voor ons in november 2013 in Leiden een workshop had gegeven. FCS is een koor van ongeveer 100 leden, afkomstig uit het stadje Fleet, 60 km ten zuidwesten van Londen. Zij geven gemiddeld 3 concerten per jaar en zingen kerkelijke en wereldlijke muziek.

FCS komt met ongeveer 30 à 40 deelnemers naar Leiden om samen met ons een concert te geven. Wij zullen een deel van het concert samen zingen, FCS verzorgt een eigen deel en SLK ook. Er is een tegenconcert in Engeland gepland op 4 juli 2015. Dan zal SLK op zijn beurt met 30 tot 40 deelnemers naar Fleet reizen en een concert verzorgen samen met onze Engelse counterparts!

Praktische informatie

  • Voor dit project zoeken we ongeveer 100 tot max. 150 deelnemers
  • Repetities zijn op zaterdagmiddag in een prettige locatie in het centrum van Leiden Locatie wordt nog nader bekend gemaakt. Koffie en thee voor eigen rekening
  • Wim de Ru is onze dirigent, Paula Bogers begeleidt de repetities op de piano
  • Repetitiedata: 10/24 jan; 7/14 feb; 7/21 maart; 11/25 april; 16/23 mei; 6 juni
  • Uitvoering: 13 juni 2015 in de Hartebrugkerk te Leiden
  • Concert (voor belangstellende deelnemers) in Fleet, Engeland 4 juli 2015
  • Kosten van deelname: € 100,- . Voor alle muziek betaalt u € 27,50. Totale kosten €127,50
  • Reis en verblijfskosten van bezoek aan Engeland: nog nader vast te stellen

Aanmelding en betalen

U kunt zich als koorlid aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Comments are closed.