Workshop Argentijnse muziek met Javier Rodríguez

In april zong het koor van de Stichting Leidse Koorprojecten de Misa Criolla  met het Argentijnse kwartet Opus Cuatro.  Onze dirigent Wim de Ru voerde ons naar een prachtige uitvoering, maar tijd om ons verder te verdiepen in de wervelende ritmes was er niet. Die gelegenheid krijgen we op 23 november met een workshop door twee superspecialisten op dit terrein.

WorkshopJavierRodriguez

Zanger en koordirigent Javier Rodríguez was de laatste vaste tenor van componist Ramírez en zong  diens Misa Criolla op podia overal ter wereld. Veel koorleden kennen hem van zijn optredens in Nederland vanaf 1997, o.a. het concert met Opus Cuatro.

Pianist, percussionist en componist Daniel Morcos is gespecialiseerd in Argentijnse volksritmes. Hij schreef de uitvoeringssuggesties in de partituur van Misa Criolla, maakte het arrangement voor vrouwenkoor voor Misa Criolla en Navidad Nuestra en leidde de opnamen van de oefen-cd’s van deze werken.

In de workshop oefenen we de ritmes als carnavalito en chacarera: zingend, klappend en met ritme-instrumentjes. Daarnaast is er aandacht voor dynamiek en hoor je tussen de bedrijven door iets over de oorsprong en betekenis van de ritmes. We doen dat aan de hand van delen van de Misa Criolla en de kerstcantate Navidad Nuestra. Aan het eind van de middag kunnen we die delen  laten horen aan belangstellende familie en vrienden.

Datum: zondag 23 november ’s middags (ca 13:00 tot 17:30)

 

Comments are closed.